luni, 27 noiembrie 2017

places you SHOULD visit in Brașov * 1 decembrie cu mâncare bună

Odată cu mutarea în capitală, sentimentul de familiar s-a diminuat, iar locurile pe care le frecventam au fost aproape de mine doar prin intermediul pozelor de pe rețelele sociale online. După un mic research, câteva persoane *din afara provinciei*, par să aibă o afinitate pentru orașul de la poalele munților.
Brașovul impresionează prin arhitectură, colțurile de natură, oameni și prin modul care îi atrage pe gurmanzi: restaurante și localuri gourmet. Acele locuri care merită vizitate pentru mâncare, vibe, cafea, atmosferă sau doar pentru calitatea de a fi instagramable
Într-o altă ordine de idei, în toată poliloghia aceasta nu vând „brașoave” (see what I did here), ci recomandări de locuri care merită să le treci pragul, sugestii venite din partea unei brașovence.

# Bistro de l'Arte

Pe lângă euforia burgerilor, acesta este un local deschis de 17 ani, care a primit numeroase premii, dintre care face parte și locul I la Burger Fest. Acest lucru face rețeta burgerului din meniul lor să fie „cel mai bun din România”, conform concursului din anii precedenți.
Dacă ești o persoană care alege un loc pentru creativitate, autenticitate, calitate, dar și pentru locul în sine, atunci this is IT. Resursele, rețetele locale și pasiunea prind culoare în oricare preparat creat în bucătăria din bistro. Dacă după felul principal nu poți renunța la desert, iarăși: this is the place.
Echipa din Bistro este formată din oameni care îmi sunt și prieteni și care fac locul acela o a treia casă.
Aaa, este chiar și pet friendly.



# Passage

Burgeri la ei acasă. Deși am încercat [doar] burgerii (vreo 6), pot spune că denumirea two guys este sinonimă conceptului de curcubeu pe cerul gurii. Este cel mai bun burger pe care l-am mâncat în viața mea. Îl bate chiar și pe cel de la VIVO Food Bar Fusion Food. 👀
Locația este în unul dintre cartierele cele mai liniștite ale României, Răcădău (conform ultimei cercetări), iar stilul modern după care este amenajat înăuntru se potrivește perfect. Pereții sunt pictați de tineri artiști, iar staff-ul întregește locul.
PS: Plus cartofii cu parmezan, usturoi și pătrunjel.





# La Ceaun

Restaurant cu mâncare tradițională românească 100%. Pe lângă tocane, ciorbe și alte nebunii dulci, aceștia au rețeta de papanași care dă clasă celorlalte rețete încercate până acum. Personal, nu am mâncat papanași mai gustoși decât cei de La Ceaun... nici măcar la mama, sorry mom. 🙈


Aceștia au trei locații, două pe Str. Michael Weiss (La Ceaun Tihnit - restaurant și La Ceaun iute - to go), iar alta în Piața Sfatului.


# Sergiana

Când te gândești la jumări, atunci spui Sergiana. Originar din Brașov, acest local oferă din partea casei jumări cu ceapă fiecărui client. Am auzit persoane care fac destui km doar pentru acestea.
Cel mai gustos preparat de acolo, zic eu, este supa Gulyaș. Este chiar mai bună decât în câteva localuri din Sf. Gheorghe și vorba aia...


 O altă locație se află în mall-ul Coresi Shopping Resort (Str. Zaharia Stancu 1).

# Trattorian Artisan Food

Piața Enescu este una dintre bijuteriile Brașovului, care găzduiește nenumărate restaurante. Acesta este unul dintre ele: Trattorian. 
Cea mai bună pizza acolo este. De la rucola, roșii cherry, până la 4 feluri de brânză cu struguri. Tiramisu cu zmeură este un MUST, dacă ești acolo. 
So, this is the place.




# Festival 39

Filmele cu prinți și prințese par a fi filmate acolo. Dacă vrei să simți că faci parte din familiile interbelice din România, poți merge fără probleme să iei prânzul, cina sau doar să savurezi o băutură la Festival 39.
Tortul de mere este o prăjitură pentru care ai putea să te bați la cât de bună e. Yumms!!!





# Simone

Preparate vegetariene care ar putea fi devorate și de cei mai declarați carnivori.
Cei de la Simone au un concept foarte tare, pentru weekend, care adună prieteni într-o seară de duminică: Disco Pizza! Pizza cu aluat home-made, ingrediente fusion, parmezan, legume ș.a., într-o duminică seara pare a fi tot ceea ce ai nevoie pentru o viitoare săptămână.

 


# Lavender Cafe & Wine Bar

Deserturi de îți plouă în gură doar când le vezi în vitrină, cărora poți să le faci poze la nesfârșit pentru că sigur îți vor asigura un feed grozav.
Cel mai bun chai latte este cel cu mango, iar un pahar de Nectar de Transilvania merge perfect cu oricare dintre deserturile de acolo.




# Croitoria de cafea

Boabe proaspăt prăjite/măcinate și oameni pasionați, care știu ce fac și ce cafea ți s-ar potrivi.
Vibe-ul este unul foarte fain, locul poate fi văzut și ca un spațiu alternativ în care poți și lucra, în timpul în care stai cu o cafea în față.

                               


# Kafea - Coffee to go

Dacă ești în centru, poate pe fugă sau vrei să îmbini plăcutul cu plăcutul, timp în care admiri centrul vechi și ai și o cafea în mână, atunci orice tip de Kafea își va face treaba.
Cea mai cea este, după părerea mea, Big Mama Cafe. Se spune că aroma unei cafele trebuie savurată sorbind fiecare înghițitură, însă siropul acela de biscuiți din Big Mama Cafe este Next Level.
Deci, da! This is the place pentru Kafea bună.




# Opus 9

Aici este tot despre cafea. Mobilierul este impresionant, deoarece este făcut integral din carton. Este un spațiu destul de hipsteresc, iar muzica de pe fundal este ceea ce trebuie.
Cafeneaua este situată în locul magic, în Piața Enescu.

                                         


Sursă foto: paginile oficiale de Facebook.

Brașovul poate fi privit din multe puncte de vedere, acesta fiind doar unul dintre ele. După o plimbare prin Centrul Vechi, pe Sub Tâmpa, la Lacul din Noua, la Cetate sau la Belvedere, sigur aerul tare de munte îți va da starea de foame și, de ce nu, opțiunile menționate mai sus îți vor oferi ceva pe gustul tău.
Până atunci... 1 Decembrie inspirat... la munte. 👋💋




Everything I do, I do it with Passion.Fashion.

Follow me on Instagram @ioabumbar
Like me on Facebook
Have fun with me here! 
Always online.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu